Google Quiz :)

THE GOOGLE QUIZ

 

Do you know everything about the company Google Inc.

And its services? Or are you still new to the topic, and you only used

Their search engine for a couple of times so far? Well, you can put your

Knowledge to the test in this quiz which will answer the question: How

Much do you know about Google?

 

 

 

Let’s Have a QUIZ….

 

 

 

1. Google Inc. was founded in …

 

a) 1996

 

b) 1998

 

c) 2000

 

2. Google Inc. was founded by …

 

a)       Sergey Page and Larry Brin

 

b)      Eric Schmidt and Larry Page

 

c)       Larry Page and Sergey Brin

 

3. Which search operator does Google enable by default?

 

a)       The AND operator

 

b)      The OR operator

 

c)       The NOT operator

 

4. Google once used Yahoo’s search result to feed its engine.

True?

 

a)       Yes, from 1998-2000.

 

b)      No, it was the other way round – Yahoo used Google once.

 

c) No, Google and Yahoo never had any search relationship.

 

5. Google Analytics is a service to …

 

a)       Check if your web pages validate

 

b)      Check how many people visit your web pages

 

c)       Check your Google PageRank

 

6. In 2006, Eric Schmidt is Google’s …

 

a)       Vice President Engineering

 

b)      Eric left the company in 2004 to pursue his hobbies

 

c)       Chief Executive Officer

 

7. What was the name of the search engine the Google founders

developed before Google?

 

a)       PageRanker

 

b)      BackRub

c)       Gogol

 

8. What is the algorithm behind Google’s PageRank?

 

a) The more pages link to you (and the higher their PageRank), the

higher your page’s PageRank

 

b)      You get 1 PageRank point for every web page you own

 

c) The algorithm behind PageRank is kept secret, similar to the Coca-

Cola formula

 

 

9. Why do some sites get “banned” from the Google index?

 

a) They tried methods to get their pages ranked better which Google

considers spam

 

b)They have content which is illegal in this state/ country

 

c)       Both a) and b) are true.

 

10. At which university did the Google founders meet?

 

a)       Oxford University

 

b)      MIT

 

c)       Stanford University

 

11. What is the “Googleplex”?

 

a)       It’s where Google employees work

 

b)      It’s a solar system which shares only the name with Google.com

 

c) It’s the server farm Google built up to deliver search results to you

 

12. Which words are printed on the Froogle homepage?

 

a)       Search for any product you want (or discover new ones).

 

b)      froo·gle (fru’gal) n. Smart shopping through Google.

 

c)       Froogle. Just shopping.

 

13. Around how many hits do you get for the word “Hello” (in

2011)?

 

a)       420,000 pages

 

b)      1,700,000,000 pages

 

c)       42,000,000,000 pages

 

 

 

 

 

14. If you want to find a place to grab a pizza, you go to …

 

a)       Google Food

 

b)      Google Places

 

c)       Google Local

 

15. At the Association of National Advertisers annual conference

in October 2005, who said Google will take 300 years to fulfill its

mission to index the world’s data?

 

a)       Eric Schmidt

 

b)      Larry Page

 

c)       Marissa Mayer

 

16. What colors do the letters of the Google logo have, from left to

right?

 

a)       Red – Blue – Green – Yellow – Green

 

b)      Blue – Red – Yellow – Blue – Green – Red

 

c)       Blue – Yellow – Purple – Yellow – Red – Blue

 

 

How well did you do?

 

Answers-1 – b, 2 – c, 3 – a, 4 – b, 5 – b, 6 – c, 7 – b, 8 – a, 9 – c, 10 – c, 11 – a, 12 –

a, 13 – b, 14 – c, 15 – a, 16 – b.

 

 

i hope u liked the Quiz I shared .keep enjoying 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s