Problems related to hardware on Fedora

I observed with most of the my friends that they are having probelm with fedora n in most of the cases tht was hardware problems with fedora. as in f13 their was prblem wid sound…..bt the bug was removed in f14…..finallly we can solve the issue   by simply changing the kernel mode setting so just try it……………………………..:)hav a good luck

 

 

Problems related to hardware on Fedora

Miscellaneous problems with Intel graphics adapters

If you’re having problems like failure to start X, crashes or freezes in the GUI, the screen corruption, failure of 3D acceleration in applications or similar problems, and your problem is not specifically addressed in this page, the following measures can be taken:

Many problems can be avoided by disabling the “kernel mode setting.” To do this, add

---------------------------------------- 
nomodeset 
--------- -------------------------------

as a kernel parameter. If this solves your problem, please check if a bug has already been reported, and if not, open a new bug in the component xorg-x11-drv-intel explaining their symptoms and providing all the information normally required to report bugs of X.org . In the future, “kernel mode setting” is the only method available, and therefore want to ensure that all the problems caused by the “kernel mode setting” are resolved.

If this does not resolve your problem, another potential solution is to change to a different acceleration method. To do this, add the line:

---------------------------------------- 
Option "AccelMethod" "EXA" 
--- ------------------------------------- 
or: 
----------- -----------------------------  
Option "AccelMethod" "XAA" 
-------------- --------------------------

in the “Device” in Template: Filename . If this file does not exist, seeHow_to_create_xorg.conf for instructions on how to create it. Again, if this solves your problem, please check if a bug has already been reported, and if not, open a new bug in the component xorg-x11-drv-intel explaining their symptoms and providing all the information normally needed to X.org bug report . These old methods of acceleration will be removed in the future, then all the bugs in the new acceleration method (UXA) need to be resolved.

Predicament with several graphics adapters from ATI / AMD

If you are having problems starting the graphical desktop, crashes or freezes, corruption or poor performance in graphics adapters from ATI / AMD, you can try the following.

Some problems can be avoided by disabling the “kernel mode setting.” To do this, add

---------------------------------------- 
nomodeset 
--------- -------------------------------

as a kernel parameter. If this solves your problem, please check if a bug has already been reported, and if not, open a new bug in the component xorg-x11-drv-intel explaining their symptoms and providing all the information normally required to report bugs of X.org . In the future, “kernel mode setting” is the only method available, and therefore want to ensure that all the problems caused by the “kernel mode setting” are resolved.

If this does not resolve your problem, another potential solution is to change to a different acceleration method. To do this, add the line:

---------------------------------------- 
Option "AccelMethod" "XAA"  
--- -------------------------------------

in the “Device” in Template: Filename . If this file does not exist, seeHow_to_create_xorg.conf for instructions on how to create it. Again, if this solves your problem, please check if a bug has already been reported, and if not, open a new bug in the component xorg-x11-drv-ati explaining their symptoms and providing all the information normally needed to X.org bug report . These old methods of acceleration will be removed in the future, then all the bugs in the new acceleration method (UXA) need to be resolved.

If this does not resolve your problem, there is another configuration option.Add a line:

----------------------------------------  
Option "AccelDFS" "off" 
--- -------------------------------------

in the “Device” in Template: Filename . If this file does not exist, seeHow_to_create_xorg.conf for instructions on how to create it. Again, if this solves your problem, please check if a bug has already been reported, and if not, open a new bug in the component xorg-x11-drv-ati explaining their symptoms and providing all the information normally needed to X.org bug report .

Finally, if it still does not solve your problem, try adding this line:

---------------------------------------- 
Option "DRI" "off" 
--- -------------------------------------

in the “Device” in Template: Filename . If this file does not exist, seeHow_to_create_xorg.conf for instructions on how to create it. Again, if this solves your problem, please check if a bug has already been reported, and if not, open a new bug in the component xorg-x11-drv-ati explaining their symptoms and providing all the information normally needed to X.org bug report .

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s